XUCRUT DE COL LOMBARDA I DE COL RISSADA

Descripció:

Col fermentada. Aliment ric en vitamines A, B1, B2 i un elevat contingut en vitamina C. Excel·lent aliment probiòtic, essencial en la regeneració de la flora intestinal. I moltes cosetes més que us convido a investigar... Una ganga a l'abast de les nostres mans, vaja!## El procés es fa igual amb els dos tipus de col i pots afegir altres components, com pebre, llorer, alga kombu...

Ingredients:  • Col
  • Sal marina

Preparació:

Tallar la col en 4 trossos i treure el tronc. Tallar-la en llunes molt primetes.
En un bol gran fer una capa de col, una mica de sal, una capa de col, un polsim de sal... i així fins acabar. Deixar-ho reposar uns 10 minuts per a que la col vagi expulsant la seva aigua i llavors fer-li una mica de massatge ben fort per a que acabi de treure tota l'aigua restant.
Ficar la col en un pot (milor hermètic) ajudant-nos amb el puny per a que quedi ben apretada fins que quedi ben ple. Acabar d'omplir amb l'aigua pròpia de la col i, si en falta, afegir-hi salmorra per acabar de cobrir (1,5 cullaradetes de sal per cada 250ml d'aigua afegits).
Guardar en un lloc fresc i fosc i no obrir durant almenys 1 mes, que és el temps necessari per a que es pugui fer la fermentació correctament. Si que és convenient, però, anar mirant els pots de tant en quant per a comprovar que el procés se fa correctament i no se genera floridura.